Een grimmige komedie

The Lieutenant of Inishmore

Nadat de gestoorde Mad Padraic, luitenant van het Ierse nationale bevrijdingsleger (INLA), hoort dat zijn geliefde kat – Wee Thomas – werd vermoord, is hij uit op wraak.

Omdat de beenharde paramilitair “mad” Padraic Osbourne té gewelddadig was voor het Iers republikeins leger (IRA), werd hij luitenant van een splintergroep, het Ierse nationale bevrijdingsleger (INLA). Maar, ondanks zijn titel, geeft Mad Padraic slechts om één ding, en dat is niet zijn strijd voor Ierse onafhankelijkheid. Het is Wee Thomas, zijn kat.

Terwijl Padraic bezig is die teentoeters van een drugsdealer te vermassacrieren, verneemt hij dat zijn kat a bit plattekes is. Hij laat alles vallen en snelt naar zijn geboortedorp Inishmore om uit te zoeken wat er aan de hand is. Als blijkt dat zijn kat niet meer leeft, slaan bij hem de stoppen door. Zelfs zijn eigen vader zou het met de dood moeten bekopen als hij de schuldige zou blijken te zijn.

De vermeende INLA-bende zit Padraic echter gevaarlijk dicht op de hielen, en dan is er nog het meisje Mairead dat met Padraic mee naar het front wilt. Ook zij heeft een kat …

Spel

Bart Michiels, Celien Suykerbuyk, Danny Janssens, Guido Storms, Jonathan Lambrechts, William Huijghebaert en Vincent van Nunen

Regie

Tom Truyers

Tekst

Martin McDonagh

Vertaling

Olympique Dramatique

Speeldata en tickets

za 23 november 2019 - 20:15
Niet beschikbaar
zo 24 november 2019 - 14:30
Niet beschikbaar
vr 29 november 2019 - 20:15
Niet beschikbaar
za 30 november 2019 - 20:15
Niet beschikbaar
vr 6 december 2019 - 20:15
Niet beschikbaar
za 7 december 2019 - 20:15
Niet beschikbaar
Gezinsbond

Korting Gezinsbond

Ben je lid van de Gezinsbond? Dan krijg je aan de kassa op vertoon van je lidkaart 10% spaarkorting op je aangekochte tickets. Duid hiervoor wel het het vakje van de Gezinsbond aan bij je reservatie.