Volwassenen

En zo werd het toch nog gezellig (mei 2017)

Op een raar en zeldzaam moment, op een rare plaats (een oud theater) zien ze elkaar terug. Een gesprek?

Een gesprek naast elkaar. Los van elkaar. Met elkaar. Tegen elkaar. De relatie van twee (oude) vriendinnen? Tijd voor een verzoening? Of voor een revanche...

Of...?!

Little Voice (januari - februari 2017)

1990. Een jong meisje, halfweg de 20, woont samen met haar moeder in een bouwvallig huis in een arme buurt van een provinciestad. Ze komt zelden buiten en zit bijna de hele dag op haar kamer. Daar luistert ze naar de platen van haar overleden vader, met wie ze een zeer hechte band had. In die platen vindt ze troost. En ze zingt ook mee. In haar verbeelding zingt ze voor haar vader. En ze zingt prachtig. Daarom noemde haar vader haar Little Voice.

Met haar moeder Paula klikt het minder goed. Zij heeft geen werk, geen geld en geen vrienden, behalve haar slonzige buurvrouw Fran, een naïeve, simpele ziel, bij wie ze een beetje steun vindt. Paula loopt de bars af, op zoek naar liefde en vlucht in de drank.

Op een avond komt Paula thuis met Ray, een derderangsimpresario. En wat voor Ray een one night stand moest worden, wordt plots de ontdekking van zijn leven. Want hij hoort Little Voice zingen. Hij is vastbesloten van haar een ster te maken. Maar Little Voice wil helemaal geen ster zijn. Zij wil alleen zingen voor haar vader.

Little Voice is muziektheater van de bovenste plank. Geniet van liedjes die in het collectief geheugen zitten, en leef mee met het aangrijpend, levensecht verhaal.

Een Ideale Echtgenoot (november - december 2016)

!! OPGELET: VOORSTELLING VAN 3 EN 10 DECEMBER ZIJN GEANNULEERD !!
 De vloek van Oscar Wile speelt ons parten. Voor de derde keer in de repetitieperiode dienden we onze hoofdrolspeler te vervangen. Maar we gaan door en zullen er staan!

"Een Ideale Echtgenoot" is één van Oscar Wilde’s bekendste society komedies. We schrijven einde 19e eeuw, temidden de beau monde van de Engelse society. 

Sir Robert Chiltern is gelukkig getrouwd en de rijzende ster aan het politieke firmament: getalenteerd en ambitieus, integer, familiebewust en een maatschappelijk voorbeeld. Tot een donker geheim uit zijn verleden hem en zijn familie aan de rand van de afgrond brengt.

Een pareltje over chantage, intrige, moraliteit en liefde. Met de signatuur van de meester: scherp en frivool, cassant en grappig, inhoudelijk en bovenal virtuoos!