Op locatie

Geitenkopbelangen (juni 2015)

Project 1250 jaar Wilrijk. In Juni 2015 speelt het Dionteater op verplaatsing in cc De Kern.
In samenwerking met de Wilrijkse toneelgezelschappen Bananentejater en Arsnoevoo, wordt er een grootse jubileumproductie op poten gezet rond "1250 jaar Wilrijk".

‘Geitenkopbelangen’: dans tussen fictie en realiteit

Wilrijk wordt 1250 jaar in 2015. Met steun van het districtsbestuur, bundelen drie theatergezelschappen uit Wilrijk (Dionteater, Arsnoevoo en Bananentejater) de krachten. Onder de naam Wilrijks Theater Collectief, schenken zij u een theatervoorstelling over het wel en wee van ons Geitendorp.

U zal ‘Geitenkopbelangen‘ ervaren als een dans tussen fictie en realiteit. Want… in realiteit maken drie Wilrijkse toneelgezelschappen een theatervoorstelling over Wilrijk. Maar als bij toeval, doen de personages in dit toneelstuk dat ook. Ze vormen met drie toneelgezelschappen, het Wilrijks Theater Collectief…

Niks (juli - Spots Op West)

Met 'Niks' neemt neemt Guy Van de Vel binnenkort deel aan 'Spots op West'. Meer dan 50 theatergroepen spelen een voorstelling in een theaterzaal, loods, schuur, stal, kerk, crypte, café, feestzaal of in open lucht…
Spots op West vindt plaats in Westouter, een klein dorp in de Westhoek vlakbij de Franse grens, een regio met één en al natuur, rust, West-Vlaamse bergen en de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog.
Je kan genieten van Spots op West als actieve theaterbeoefenaar of als fervente toeschouwer. Naast theater is er ruimte voor leuke babbels, een wandeling, een hapje en een drankje in de spiegeltent of op een terras en dat voor één, twee of drie dagen. Spots op West 2014 vindt plaats van 11 tot en met 13 juli. Op www.spotsopwest.org kan je het programma terugvinden. In het komende seizoen 14-15 herneemt hij het in onze blauwe zaal.

Antwerpen europese Jongerenhoofdstad (nov 2011)

flyer_weg.gif

Het district Wilrijk, Jongerencentrum Vizit, cc De Kern en Plankton (Opendoek) sloegen de handen in elkaar en zetten samen een theaterfestivalletje op poten, dat én Wilrijks én jong van geest wil zijn. De drie deelnemende gezelschappen krijgen de uitgelezen kans om op ons theaterpodium te staan. Meer stimulans om een goede kwalitatieve theaterproductie op de planken te brengen bestaat er niet, denk je dan... Bovendien  worden de makers, indien gewenst, begeleid en gestimuleerd door een panel van deskundigen.

Deelnemende groepen:

  • Diontheater
  • Pit! Jongerenatelier
  • BSO

Wij brengen op dit festival een aangepaste versie van onze eerste jeugdproductie van dit jaar, enkel gebracht door de jongeren: Weg?!

Weg?! (The Vackees)

Muziek, liedteksten en verhaal: Carl Davis

Nederlandse vertaling: Koen Laukens

Regie: Jan De Saegher & Koen Laukens

Presentatie onder toezicht van Auteursbureau ALMO te Antwerpen

Verhaal

kleinevlieg.gifWe bevinden ons in Engeland omstreeks 1939. Een groep Londense schoolkinderen wordt geëvacueerd naar het platteland, weg van hun ouders omdat het niet meer veilig is. In het dorp zijn ze echter niet welkom en daarbij is het leven daar helemaal anders dan wat ze gewend zijn in de stad. Er ontstaan conflicten met de plaatselijke kinderen die leiden tot een dramatisch hoogtepunt.