Kinderen

Armandus de Zoveelste (maart 2017)

Koning Armandus de Zoveelste wil geen koning meer zijn. Hij is diep ongelukkig. Zijn lieve koningin zal nooit meer wakker worden, tenzij iemand een middeltje vindt. Kussen helpt niet; het zal iets anders moeten zijn. Hij wil haar hand vasthouden en haar lippen nat maken met een washandje. Hij wil geen koning meer zijn. Prins Eduardus de Zoveelste wil geen koning worden in een land waar koningen niets te zeggen hebben. Hij wil nadenken en beslissen, hij wil niet ja-knikken en uitvoeren. Prinses Bellatrix de Zoveelste kan geen koning worden. Ze is namelijk een meisje. En ook nog wat te jong. Ze wil groot zijn en niet schattig. De eerste minister Bartholomeus misschien, die wil wel president worden. Niemand weet wat er nu moet gebeuren. Behalve misschien een kabouter, maar ja, wie gelooft er nu in kabouters?

Armandus de Zoveelste is een klassiek sprookje, mocht het honderden jaren geleden geschreven zijn. Maar dat is niet zo, het is dus een hedendaags sprookje met koningen, prinsen, prinsessen, kabouters, een elfenkoningin, een zwarte ridder, een tovenaar, een te goede heks, een draak en een happy end.

Vanaf 6 jaar

Uit met Vlieg

Heksie (oktober 2016)

Heksie is een bizarre, grappige en spannende avonturentocht over een kleine heks die ruziemaken niet leuk vindt. Op haar tocht naar haar oma ontmoet ze een voetballende dribbeldraak, rappende Dolomieten en komt ze terecht in het land van de Chouchous waar baby’s uit bloemkolen komen. En natuurlijk is er ook nog Roger, het Rottige Rund.

Het is feest! Heksie wordt zestien jaar en mag voor het eerst toveren. Maar dat wil ze niet. "Tovenaars zijn ruziemakers", zegt ze, "iedereen uit mijn familie maakt altijd ruzie." Heksies moeder en vader, opa, oma, ooms en tantes willen zelf ook liever geen ruzie meer maken, maar ze kunnen er niets aan doen. De enige die hen zou kunnen helpen, is de grootmoeder van Heksie. Zij heeft genoeg toverkracht om het ruziën te stoppen. Maar iedereen die het haar ooit heeft gesmeekt, maakte meteen weer ruzie met haar. En daarom heeft de Grote Heks nooit kunnen helpen.

Maar wat als Heksie het nu eens heel lief zou vragen? Ze is tenslotte haar allerliefste kleindochter? Maar hoe komt ze bij haar oma? Weet ze de weg? Zal ze haar lieve oma in de armen kunnen sluiten? En zal het ruziën eindelijk stoppen?

Uit met Vlieg