Kinderen

Alleen op de wereld (maart 2018)

Alleen op de wereld

Remi is een vondeling, maar dat wist hij niet. Zijn gelukkige leven bij moeder Barberin verandert plots wanneer zijn pleegvader niet langer voor hem wil zorgen. Hij verkoopt hem aan de straatmuzikant Vitalis. Die neemt hem mee op een lange rondreis door Frankrijk, samen met zijn twee honden en een aapje. Onderweg hoopt Remi het geluk terug te vinden, maar elke keer moet hij opnieuw afscheid nemen van wie hij liefheeft.

Het wereldberoemde kinderboek van Hector Malot komt op de scène tot leven in een bewerking van Jan De Saegher en Koen Laukens. Wie het boek gelezen heeft, weet welke emoties Remi losmaakt. Wie dat nog niet deed, kan zich laten verrassen en ontroeren door dit meesterlijke verhaal.

Uit met Vlieg

Erik en het klein insectenboek (oktober 2017)

Erik en het klein insectenboek

Is stress jou al eens overkomen net op de dag voor een examen?

Dat overkwam Erik bij de proef over "dierkunde" van juffrouw Vrolijk. Hij kreeg de materie niet in zijn hoofdje. Hij droomde hele nachten over allerhande insecten.

Het toneel vanavond handelt dus over insecten. Diverse beestjes kwamen bij hem op bezoek. Hommels, wespen, mieren, een luie slak, een mug en ook een lieveheersbeestje tot zelfs een kakkerlak waren van de partij. Hij belandde bij de vlinders waar hij nog een grote liefde mocht ontdekken. Zijn droom liep haast fout bij de spin. De doodgravers zorgden er echter voor dat de hele situatie tot een goed einde kwam.

Of alles goed afloopt is een interessante vraag. Kom kijken en beleef plezier aan Erik en zijn insecten!

 

Uit met Vlieg