Erik en het klein insectenboek (oktober 2017)

Erik en het klein insectenboek

Is stress jou al eens overkomen net op de dag voor een examen?

Dat overkwam Erik bij de proef over "dierkunde" van juffrouw Vrolijk. Hij kreeg de materie niet in zijn hoofdje. Hij droomde hele nachten over allerhande insecten.

Het toneel vanavond handelt dus over insecten. Diverse beestjes kwamen bij hem op bezoek. Hommels, wespen, mieren, een luie slak, een mug en ook een lieveheersbeestje tot zelfs een kakkerlak waren van de partij. Hij belandde bij de vlinders waar hij nog een grote liefde mocht ontdekken. Zijn droom liep haast fout bij de spin. De doodgravers zorgden er echter voor dat de hele situatie tot een goed einde kwam.

Of alles goed afloopt is een interessante vraag. Kom kijken en beleef plezier aan Erik en zijn insecten!

 

Uit met Vlieg

Kat op een heet zinken dak (november - december 2017)

Kat op een heet zinken dak

Het toneelstuk "Kat op een heet zinken dak" behoort zonder enige twijfel tot het kransje van de meest gelauwerde stukken van de twintigste eeuw. De auteur Tennessee Williams behaalde er in 1955 de Pulitzerprijs voor drama mee. Wereldwijd wordt het vandaag de dag nog opgevoerd, nu ook in het Dionteater, waar een uitgelezen groep acteurs zal instaan voor een mooie productie.

Maggie, Bricks vrouw, is in zijn ogen de aanstichstster van alle ellende. Tijdens Grote Va's verjaardagsfeest probeert ze te redden wat er nog te redden valt. Maggie doorstaat de aanvallen van haar schoonzus, haar zwager en schoonmoeder en probeert Brick bij het feest te betrekken. Zij wil in de eerste plaats de erfenis van Grote Va - een enorm fortuin en een vruchtbare plantage - redden uit de handen van Bricks broer en diens vrouw Mae. Grote Va heeft terminale kanker, ook al willen hijzelf en Ma dit niet geloven. Zij maken zich vooral zorgen om Brick, hun lievelingszoon. Brick is immers druk bezig zichzelf volkomen in de vernieling te werken. Een kind, een kleinkind van hem zou alles goedmaken. Toch?

De Jossen (januari - februari 2018)

De Jossen

De Jossen hebben het goed geregeld. Ze zitten op één lijn, stellen geen vragen, doen wat ze moeten doen en dit alles voor de samenhorigheid. Ze denken hetzelfde en doen alles samen. Tot op het moment het één Jos teveel wordt. Hij twijfelt en breekt uit de rangen. Dit zet een kettingreactie in gang van intriges, jaloezie en moeilijke relaties. Het collectief davert plots op zijn vesten.

De Jossen is een experimenteel, absurd stuk in een dichterlijke taal. Met een grote portie humor en een ernstige ondertoon.

Alleen op de wereld (maart 2018)

Alleen op de wereld

Remi is een vondeling, maar dat wist hij niet. Zijn gelukkige leven bij moeder Barberin verandert plots wanneer zijn pleegvader niet langer voor hem wil zorgen. Hij verkoopt hem aan de straatmuzikant Vitalis. Die neemt hem mee op een lange rondreis door Frankrijk, samen met zijn twee honden en een aapje. Onderweg hoopt Remi het geluk terug te vinden, maar elke keer moet hij opnieuw afscheid nemen van wie hij liefheeft.

Het wereldberoemde kinderboek van Hector Malot komt op de scène tot leven in een bewerking van Jan De Saegher en Koen Laukens. Wie het boek gelezen heeft, weet welke emoties Remi losmaakt. Wie dat nog niet deed, kan zich laten verrassen en ontroeren door dit meesterlijke verhaal.

Uit met Vlieg

Central Park West (april - mei 2018)

Central Park West

 

Een psychiater ontdekt dat haar echtgenote een affaire heeft.

Een psychiater ontdekt dat haar beste vriendin een affaire heeft.

Central Park West is een fantastische komedie over relaties en affaires, zin en onzin, de zoekende mens en zijn vluchtigheid.

Vlijmscherpe dialogen, eerlijk, grappig, cynisch.
Woody Allen ten voeten uit.