Ontdek in onze zaal

Kat op een heet zinken dak (november - december 2017)

Kat op een heet zinken dak

Het toneelstuk "Kat op een heet zinken dak" behoort zonder enige twijfel tot het kransje van de meest gelauwerde stukken van de twintigste eeuw. De auteur Tennessee Williams behaalde er in 1955 de Pulitzerprijs voor drama mee. Wereldwijd wordt het vandaag de dag nog opgevoerd, nu ook in het Dionteater, waar een uitgelezen groep acteurs zal instaan voor een mooie productie.

Maggie, Bricks vrouw, is in zijn ogen de aanstichstster van alle ellende. Tijdens Grote Va's verjaardagsfeest probeert ze te redden wat er nog te redden valt. Maggie doorstaat de aanvallen van haar schoonzus, haar zwager en schoonmoeder en probeert Brick bij het feest te betrekken. Zij wil in de eerste plaats de erfenis van Grote Va - een enorm fortuin en een vruchtbare plantage - redden uit de handen van Bricks broer en diens vrouw Mae. Grote Va heeft terminale kanker, ook al willen hijzelf en Ma dit niet geloven. Zij maken zich vooral zorgen om Brick, hun lievelingszoon. Brick is immers druk bezig zichzelf volkomen in de vernieling te werken. Een kind, een kleinkind van hem zou alles goedmaken. Toch?

De Jossen (januari - februari 2018)

De Jossen

De Jossen hebben het goed geregeld. Ze zitten op één lijn, stellen geen vragen, doen wat ze moeten doen en dit alles voor de samenhorigheid. Ze denken hetzelfde en doen alles samen. Tot op het moment het één Jos teveel wordt. Hij twijfelt en breekt uit de rangen. Dit zet een kettingreactie in gang van intriges, jaloezie en moeilijke relaties. Het collectief davert plots op zijn vesten.

De Jossen is een experimenteel, absurd stuk in een dichterlijke taal. Met een grote portie humor en een ernstige ondertoon.