Ontdek in onze zaal

Erik en het klein insectenboek (oktober 2017)

Erik en het klein insectenboek

Is stress jou al eens overkomen net op de dag voor een examen?

Dat overkwam Erik bij de proef over "dierkunde" van juffrouw Vrolijk. Hij kreeg de materie niet in zijn hoofdje. Hij droomde hele nachten over allerhande insecten.

Het toneel vanavond handelt dus over insecten. Diverse beestjes kwamen bij hem op bezoek. Hommels, wespen, mieren, een luie slak, een mug en ook een lieveheersbeestje tot zelfs een kakkerlak waren van de partij. Hij belandde bij de vlinders waar hij nog een grote liefde mocht ontdekken. Zijn droom liep haast fout bij de spin. De doodgravers zorgden er echter voor dat de hele situatie tot een goed einde kwam.

Of alles goed afloopt is een interessante vraag. Kom kijken en beleef plezier aan Erik en zijn insecten!

 

Uit met Vlieg

Kat op een heet zinken dak (november - december 2017)

Kat op een heet zinken dak

Het toneelstuk "Kat op een heet zinken dak" behoort zonder enige twijfel tot het kransje van de meest gelauwerde stukken van de twintigste eeuw. De auteur Tennessee Williams behaalde er in 1955 de Pulitzerprijs voor drama mee. Wereldwijd wordt het vandaag de dag nog opgevoerd, nu ook in het Dionteater, waar een uitgelezen groep acteurs zal instaan voor een mooie productie.

Maggie, Bricks vrouw, is in zijn ogen de aanstichstster van alle ellende. Tijdens Grote Va's verjaardagsfeest probeert ze te redden wat er nog te redden valt. Maggie doorstaat de aanvallen van haar schoonzus, haar zwager en schoonmoeder en probeert Brick bij het feest te betrekken. Zij wil in de eerste plaats de erfenis van Grote Va - een enorm fortuin en een vruchtbare plantage - redden uit de handen van Bricks broer en diens vrouw Mae. Grote Va heeft terminale kanker, ook al willen hijzelf en Ma dit niet geloven. Zij maken zich vooral zorgen om Brick, hun lievelingszoon. Brick is immers druk bezig zichzelf volkomen in de vernieling te werken. Een kind, een kleinkind van hem zou alles goedmaken. Toch?