Ontdek in onze zaal

Little Voice (januari - februari 2017)

1990. Een jong meisje, halfweg de 20, woont samen met haar moeder in een bouwvallig huis in een arme buurt van een provinciestad. Ze komt zelden buiten en zit bijna de hele dag op haar kamer. Daar luistert ze naar de platen van haar overleden vader, met wie ze een zeer hechte band had. In die platen vindt ze troost. En ze zingt ook mee. In haar verbeelding zingt ze voor haar vader. En ze zingt prachtig. Daarom noemde haar vader haar Little Voice.

Met haar moeder Paula klikt het minder goed. Zij heeft geen werk, geen geld en geen vrienden, behalve haar slonzige buurvrouw Fran, een naïeve, simpele ziel, bij wie ze een beetje steun vindt. Paula loopt de bars af, op zoek naar liefde en vlucht in de drank.

Op een avond komt Paula thuis met Ray, een derderangsimpresario. En wat voor Ray een one night stand moest worden, wordt plots de ontdekking van zijn leven. Want hij hoort Little Voice zingen. Hij is vastbesloten van haar een ster te maken. Maar Little Voice wil helemaal geen ster zijn. Zij wil alleen zingen voor haar vader.

Little Voice is muziektheater van de bovenste plank. Geniet van liedjes die in het collectief geheugen zitten, en leef mee met het aangrijpend, levensecht verhaal.

Armandus de Zoveelste (maart 2017)

Koning Armandus de Zoveelste wil geen koning meer zijn. Hij is diep ongelukkig. Zijn lieve koningin zal nooit meer wakker worden, tenzij iemand een middeltje vindt. Kussen helpt niet; het zal iets anders moeten zijn. Hij wil haar hand vasthouden en haar lippen nat maken met een washandje. Hij wil geen koning meer zijn. Prins Eduardus de Zoveelste wil geen koning worden in een land waar koningen niets te zeggen hebben. Hij wil nadenken en beslissen, hij wil niet ja-knikken en uitvoeren. Prinses Bellatrix de Zoveelste kan geen koning worden. Ze is namelijk een meisje. En ook nog wat te jong. Ze wil groot zijn en niet schattig. De eerste minister Bartholomeus misschien, die wil wel president worden. Niemand weet wat er nu moet gebeuren. Behalve misschien een kabouter, maar ja, wie gelooft er nu in kabouters?

Armandus de Zoveelste is een klassiek sprookje, mocht het honderden jaren geleden geschreven zijn. Maar dat is niet zo, het is dus een hedendaags sprookje met koningen, prinsen, prinsessen, kabouters, een elfenkoningin, een zwarte ridder, een tovenaar, een te goede heks, een draak en een happy end.

Vanaf 6 jaar

Uit met Vlieg