Ontdek in onze zaal

Heksie (oktober 2016)

Heksie is een bizarre, grappige en spannende avonturentocht over een kleine heks die ruziemaken niet leuk vindt. Op haar tocht naar haar oma ontmoet ze een voetballende dribbeldraak, rappende Dolomieten en komt ze terecht in het land van de Chouchous waar baby’s uit bloemkolen komen. En natuurlijk is er ook nog Roger, het Rottige Rund.

Het is feest! Heksie wordt zestien jaar en mag voor het eerst toveren. Maar dat wil ze niet. "Tovenaars zijn ruziemakers", zegt ze, "iedereen uit mijn familie maakt altijd ruzie." Heksies moeder en vader, opa, oma, ooms en tantes willen zelf ook liever geen ruzie meer maken, maar ze kunnen er niets aan doen. De enige die hen zou kunnen helpen, is de grootmoeder van Heksie. Zij heeft genoeg toverkracht om het ruziën te stoppen. Maar iedereen die het haar ooit heeft gesmeekt, maakte meteen weer ruzie met haar. En daarom heeft de Grote Heks nooit kunnen helpen.

Maar wat als Heksie het nu eens heel lief zou vragen? Ze is tenslotte haar allerliefste kleindochter? Maar hoe komt ze bij haar oma? Weet ze de weg? Zal ze haar lieve oma in de armen kunnen sluiten? En zal het ruziën eindelijk stoppen?

Uit met Vlieg

Een Ideale Echtgenoot (november - december 2016)

"Een Ideale Echtgenoot" is één van Oscar Wilde’s bekendste society komedies. We schrijven einde 19e eeuw, temidden de beau monde van de Engelse society. 

Sir Robert Chiltern is gelukkig getrouwd en de rijzende ster aan het politieke firmament: getalenteerd en ambitieus, integer, familiebewust en een maatschappelijk voorbeeld. Tot een donker geheim uit zijn verleden hem en zijn familie aan de rand van de afgrond brengt.

Een pareltje over chantage, intrige, moraliteit en liefde. Met de signatuur van de meester: scherp en frivool, cassant en grappig, inhoudelijk en bovenal virtuoos!